Hbackoffice
Image default
Recreation / Travel

Voetbalwedstrijd in Argentinië: intens en indrukwekkend

De beleving van voetbal kan in Nederland vrij intens zijn en is in andere Europese landen misschien nog net wat intenser, maar Zuid-Amerika spant de kroon.

 

Zuid-Amerika wordt wel eens de tweede thuis van voetbal genoemd en dat wordt snel duidelijk wanneer je een voetbalwedstrijd op het continent bezoekt. De wedstrijden zijn puur. vol passie en keihard, maar daardoor ook erg leuk om te bezoeken.

Wedstrijd bezoeken: niet lastig

In de meeste landen in Zuid-Amerika is het niet erg lastig om kaartjes te bemachtigen voor een lokale wedstrijd, ook op het hoogste niveau. Anders dan in veel Europese landen, zijn er hier over het algemeen geen restricties zoals de verplichting van een clubpas.

 

Wel is het goed om vooraf op te zoeken waar het stadion precies gelegen is, welke teams er spelen en wat de relatie tussen deze twee teams is.

 

Sommige stadions bevinden zich in onveilige wijken. Rond een wedstrijd zijn er veel mensen en moet je dan extra letten op zakkenrollers. Ook kan het zijn dat de twee teams aartsvijanden zijn, terwijl er niet heel veel beveiliging is.

 

Meestal kun je aardig wat informatie vinden door simpelweg de twee teams te Googlen. Zijn er incidenten voorgekomen  in het verleden, dan zie je dit direct.

Boca Juniors – River Plate

Wil je de allerbeste wedstrijd van Zuid-Amerika zien, dan moet je proberen om naar de Argentijnse topper Boca Juniors – River Plate te gaan.

 

De concurrentie tussen beide teams is zelfs groter dan die tussen Real Madrid en FC Barcelona, Glasgow Ranger en Celtic of Feyenoord en Ajax. Simpel gezegd: een intensere derby ga je niet vinden op de wereld.

 

De beveiliging is over het algemeen goed bij deze wedstrijden, maar opletten moet je wel, mocht het escaleren tussen fans. De kans is groot dat je flink wat adrenaline rond de wedstrijd voelt, maar het is een onvergetelijke ervaring die je niet voorbij kunt laten gaan als de kans zich voordoet.

 

De teams spelen minimaal twee keer per jaar tegen elkaar, vaak rond de Nederlandse winter.