LED buitenverlichting: hoe kun je buiten LED strips toepassen?

January 28, 2019 by No Comments

Hoewel de LED lampen tegenwoordig niet meer weg te denken zijn uit onze huizen, blijft LED buitenverlichting een beetje achter. En dat terwijl je zo veel leuke dingen kunt doen met deze lampen. Binnen zie je al veel LED strips gebruikt worden achter de tv, achter kasten of langs de trap. Maar wist je dat je deze LED lampen ook buiten kunt gebruiken? We reiken je een aantal tips aan hoe je deze vorm van LED buitenverlichting kunt gebruiken.

 

LED buitenverlichting moet aan bepaalde voorwaarden voldoen om veilig te zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor LED strips die je buiten gaat gebruiken. Het is hierbij vooral belangrijk dat je op de punten waar je twee strips aan elkaar koppelt een krimpkous gebruikt. Daardoor is de kans op vocht bij het koppelpunt minimaal. Zorg er ook voor dat de transformator van deze goedkope LED lampen voldoet aan de IP normering voor waterdichtheid. Er moet dan IP65 of IP 67 opstaan zodat je weet dat hij waterdicht is.

 

LED buitenverlichting kan je op vele manieren plaatsen. Je kunt de strips bijvoorbeeld langs een verhoogde borderrand bevestigen om deze er meer uit te laten springen. Let er wel op dat de plakstrip voor buitengebruik niet geschikt is. Gebruik montagekit of klemmen om deze vast te zetten. Een andere mogelijkheid is om een LED strip langs de dakrand te plaatsen van je huis of schuur. Ook de rand van het zwembad is een mooie locatie voor deze LED lampen.

 

Met een beetje fantasie en creativiteit kun je verschillende mogelijkheden bedenken voor het gebruik van LED buitenverlichting, zodat ook je tuin dezelfde sfeer krijgt als die je in huis hebt.

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting.html