Animatie studio Donker Media

Animatie studio Donker Media

We moeten in een tijd als vandaag wel op kunnen vallen in de ogen van de klant. Een van de beste manieren om dit te doen is door een leuke reclame te maken. Het voordeel hiervan is, is dat je er dan echt uit springt tussen al die saaie spotjes op tv. De vraag is alleen, hoe maak je nu een leuke video? Wat kun je doen om de klant zijn aandacht te trekken? Een van de dingen die je kunt doen is een animatie laten maken door een animatie studio. In dit artikel proberen we duidelijk te maken wat dit nu precies is en waarom het zo’n goede toevoeging kan zijn voor uw bedrijf.

Een animatie is als het ware gewoon een tekenfilmpje. Het enige verschil is dat een tekenfilm alleen maar amuserend is, een animatie daarentegen probeert om een boodschap over te brengen op de kijker. Vaak wordt er een product gepresenteerd door middel van een grappige sketch. Vele bedrijven passen al animaties toe, kijk maar eens goed op de tv als het reclame is. Je kunt ze altijd herkennen aan de kinderlijke stijl, de weet altijd weer je aandacht te trekken.

Dat is dan ook het grootste voordeel van een animatie, door een animatie te gebruiken zorg je er voor dat de klant aandachtiger zal zijn. Een animatie trekt nu eenmaal iets aan bij mensen, de kijker wordt er vrolijk van en de kans is veel groter dat de boodschap daadwerkelijk zal blijven hangen. Ook is het zo dat een animatie veel goedkoper kan zijn dan een normaal reclame spotje. Dit komt omdat je geen acteurs nodig hebt, je hebt alleen een animatie studio nodig die voor jou de video in elkaar zet. Ook bespaart het ook nog eens tijd, een animatie is namelijk echt zo in elkaar gezet. Lees snel verder om er achter te komen hoe een animatie nu eigenlijk gemaakt wordt!

Het eerste onderdeel van het maken van de animatie begint bij een soort vergadering. Hierin moet jij als bedrijf duidelijk maken wat nu eigenlijk de boodschap is die je over wilt brengen en wat de stijl is die je graag terug wilt zien in de video. Door je wensen duidelijk te maken krijg je veel makkelijker een video die precies aansluit bij het idee in je hoofd. Zo hoef je niet elke keer weer om aanpassingen te vragen, je moet gewoon in het begin duidelijk zijn. Aan de hand hiervan wordt er een storyboard gemaakt. Dit is eigenlijk een soort mini stripverhaal. Dit stripverhaal dient als een soort rode draad voor de video, hier gaan ze mee aan de slag. Een tekening kan natuurlijk niet bewegen, de volgende stap die genomen zal worden is dan ook het daadwerkelijk maken van de animatie. Hierbij zullen ze dus altijd rekening houden met de stijl die je in gedachten hebt. Als dit allemaal af is dan kan er een voice over gezocht worden. Dit is de stem die over de video heen zal komen, iedere video vereist natuurlijk weer een andere stem. Je kunt nu eenmaal niet echt een oude stem gebruiken voor een bedrijf voor jongeren. Als je dit allemaal gehad hebt dan is de video zo goed als af.

Een animatie is dus een erg leuke toevoeging voor het bedrijf. Zo kun je zelfs een animatie gebruiken om bijvoorbeeld intern een boodschap te versturen. Je weet dan namelijk wel zeker dat de mensen op zullen letten, een droog mailtje is ook zo saai. Neem dus eens contact op met een animatie studio, zoals bijvoorbeeld Donker Media. Het is even een investering, maar dan heb je ook wat.